Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

older | 1 | .... | 9 | 10 | (Page 11) | 12 | 13 | .... | 44 | newer

  0 0

  Kara och Roger är Europas mest innovativa lärare Igår kväll utnämndes Kara Barker-Åström och Roger Lister, till vardags lärare vid Viktor Rydberg Gymnasium, till Europas mest innovativa lärare inom kategorin "Problem solving and critical thinking".

   - Det är otroligt roligt att svenska lärare i år igen belönas för sin innovativa pedagogik. Kara och Roger använder sig av helt unika och kreativa metoder för att inspirera och uppmuntra eleverna till att lära, bland annat med tv-serien CSI som dragplåster, säger Eva Pethrus, programansvarig för Partners in Learning på Microsoft.

  Tidigare i vår utsågs Kara och Roger till två av Sveriges mest innovativa lärare av Lärarnas Riksförbund och Microsoft för att de med intresseväckande metoder ökar elevernas intresse för naturvetenskap, till exempel med inspiration från TV-serien CSI.

  Prisutdelningen ägde rum i samband med Microsoft Partners in Learning European Forum i Moskva där över 300 pedagoger och skolledare från över 40 länder samlats för att utbyta erfarenheter.


  0 0

  På lördag är det för fjärde året i rad dags för WWF:s Earth Hour som syftar till att öka uppmärksamheten kring klimatförändringarna och få oss att fundera över hur val i vardagen påverkar klimatet.

  Så, vi satte oss ner och räknade på hur det svenska samhället påverkas av de energibesparingar som molnet möjliggör genom att befintlig drift av lokala datacenter istället läggs i molnet.

  Vi kom fram till att den mängd energi som kan sparas in under ett år:

  Hur har vi kommit fram till detta? Sveriges totala energianvändning under 2009 var 568 TWh. IT använder 2 procent av den totala producerade energin. Av de 2 procenten, går 23 procent till drift av datacenter. Genom att samla molnservrar i stora datahallar kan energiförbrukningen minska med 30-90 procent jämfört med lokala datacenter (siffran varierar beroende på storleken på befintliga datacenter). Vi räknar på en genomsnittlig besparing på 50 procent.

  Det ger oss en årlig energibesparing på 1,3 TWh.

  Mer information om hur företag kan minska sin energiförbrukning genom att gå över till molnet finns i en rapport framtagen av Microsoft, Accenture och WSP Environment & Energy. Läs även på MvH-bloggen hur du kan spara energi med hjälp av Windows 7. 

  Vi uppmuntrar alla våra anställda att delta i Earth Hour imorgon klockan 20:30-21:30. Gör det du också! 


  0 0

  Nu är det äntligen dags. Microsoft TechDays samlar it-Sverige i Örebro. På tisdag kommer 1700 personer till Örebro för att delta vid ett fullsatt TechDays 2011, när tredje upplagan av Sveriges största teknik/it-konferens återvänder till Conventum.

  Ett spännande program väntar och våra gäster kan välja på elva parallella spår och över 90 sessioner. Årets keynote hålls av Tim O'Brien och välkända namn som Don Syme, Brian Komar, Dominick Baier och Mitch Lacey finns också på plats.

  Även vi finns på plats i Örebro och kommer att rapportera om det senaste direkt via vår portalsida här på Nyhetsbloggen. Vi bjuder på intervjuer och rapportering av alla viktiga händelser från evenemanget. Följ oss på Twitter och #td2011 för att inte missa något.

  Du har väl laddat ned applikationen Eventboard som finns tillgänglig för Windows Phone 7, iPhone och Android från respektive Marketplace.

  Välkommen till TechDays!

   


  0 0

  Nu är det äntligen dags. Den tredje upplagan av TechDays startar i morgon. I skrivande stund arbetar mina kollegor med de sista detaljerna innan vi slår upp dörrarna tidigt i morgon tisdag. Nästan 1800 personer kommer vara på plats för att under två dagar lyssna till spännande sessioner, inspireras och knyta nya kontakter i ett soligt Örebro.

  Liselotte Isacsson, som återigen står bakom konferensen, skickar en speciell hälsning:

  (Please visit the site to view this media)
  Följ allt som händer på TechDays i Örebro via vår portalsida här på Nyhetsbloggen.


  0 0

  På plats på TechDays i Örebro visar sex företag som är del av vårt BizSpark-program, som stöttar nystartade företag, upp sina produkter som är baserade på Microsoft-lösningar. Genom BizSpark vill vi erbjuda svenska utvecklingsföretag kunskap och verktyg som dels underlättar deras vardag men som också driver deras ekonomiska tillväxt. På TechDays visar CrunchFish, Touchtech, Sagastream, Veridict, Doctor Entertainment och Bubulcus upp sina lösningar.

  Filmen nedan visar exempel på en av Touchtechs lösningar för Surface 2.0 - svensk innovation i världsklass.

  (Please visit the site to view this media)


  0 0

  Möt Michael Bohlin (produktmarknadschef för Windows) i vimlet på TechDays i Örebro som berättar mer om Windows Intune, vår senaste molntjänst som idag lanseras för den svenska marknaden.

  (Please visit the site to view this media)
  Läs mer i våra tidigare inlägg om Windows Intune här på Nyhetsbloggen, Windows Intune i trim för molnet och Windows Intune lanseras den 23 mars.

  Följ allt som händer på TechDays i Örebro via vår portalsida här på Nyhetsbloggen.


  0 0

  Det händer otroligt mycket kring pekdatorer just nu. Vi var tidigt ute och rapporterade om detta från CES (Consumer Electronics Show) tidigare i år. Nu har det gått några månader och flera tillverkare har lanserat eller ligger i startgroparna för att lansera pekdatorer med Windows 7 på den svenska marknaden. Vi passade därför på att ta ett snack med Thomas Floberg, affärsområdeschef för Windows på Microsoft i Sverige på TechDays 2011 i Örebro.

  Se en kort version av intervjun här:

  Eller se hela den fem och halvminut långa intervjun här där han demonstrerar Asus eeeSlate EP121 och Fujitsu Stylistic Q550.


  0 0

  Jimmy EngströmIkväll på TechDays fick Jimmy Engström den prestigefyllda utmärkelsen Årets Geek.

  Jimmy, som givetvis både twittrar och bloggar, nominerades av sin fru Jessica bland annat för att han på sin bröllopsdag twittrade "Celebrating anniversary 17/1, yep that is the serial number of Enterprise, no it is not a coincidence #geekmarriage". Både Jessica och Jimmy är för övrigt sanna Star Trek fans - vilket också var vad som sammanförde dem från början.

  När de sedan var på bröllopsresa i Las Vegas spenderades två dagar på Star Trek The Experience och till och med ringarna har Stardate (ett kalendersystem som introducerats i Star Trek) ingraverat. Bröllopsfotona finns inte i ett vanligt album utan på en Silverlight-webbplats med Deep Zoom och lasersvärdet hänger givetvis på hedersplatsen i vardagsrummet.

  Jimmy jobbar som programmerare, en syssla han gärna fortsätter med även på fritiden (även om arbetsveckan ibland kan uppgå till långt över 40 timmar). Han har bland annat skrivit en simulator för den gamla 80-talsdatorn ZX Spectrum (för att kunna spela de gamla spelen)  i Microsoft XNA, först till Xbox 360 och sedan även anpassat den för Windows Phone 7. Och, sin senaste skapelse Stockholm Travel, en SL-applikation för Windows Phone 7, är han extra stolt över.

  Efter att ha kommit över några gamla skärmar håller han på att bygga ett specialdesignat pekbord, inspirerat av Microsoft Surface, till vardagsrummet. Han har även utvecklat en egen programvara  (baserad på Microsoft-teknik) för att bland annat styra hemmets lampor, värmeelement och projektorduk via Silverlight eller röststyrning.

  Se prisutdelningen här:
  (Please visit the site to view this media)
  Grattis Jimmy, hur känns det?
  Tack så mycket, det känns fantastiskt och jätteroligt!

  Vad gör dig till en riktig geek?
  Jag har ett väldigt stort teknikintresse, är extremt nyfiken av mig och vill alltid lära mig mer och ta reda på hur jag på bästa sätt kan nyttja den allra senaste tekniken. Tekniken idag är fantastisk!

  Hur ska du fira segern?

  Jag ska se till att verkligen njuta av resten av TechDays, vi uppskattar verkligen att  få vara med här - både jag och Jessica.

  Jessica, hur känns det att vara gift med årets geek?
  Man måste nog vara lite av en geek själv, eller i alla fall en halvnörd. Det enda sättet jag kunde få honom att tapetsera om hemma var till exempel att samtidigt lova att vi möblerade om för att få plats för en Kinect.

  Kort sagt, Jimmy är verkligen en sann geek i ordets alla bemärkelser och väl värdig förstapriset i årets TechDays Geek Awards. Fler bilder finns här.


  0 0

  Det är med stolthet vi nu presenterar de fem vinnande bidragen i Microsoft Awards 2011 - uppdelade i kategorierna Cloud, Web, Client, Phone och Student. Totalt har 71 kompletta bidrag bedömts, varav 15 bidrag nominerades till den stora prisutdelningen som gick av stapeln i kväll vid TechDays i Örebro.

  CapesandÅrets Web Award går till Capesand med sin webblösning Nya Steg!, baserad på WindowsAzure, som med ett modernt gränssnitt hjälper sina besökare att motiveras till bättre hälsa. 

  ChrunchfishVinnare i kategorin Phone Award är CrunchFish för Hearway, en kreativ applikation för Windows Phone 7 som ger tips och guidar den mobila användaren utifrån var han eller hon befinner - oavsett om det är på semestern eller i hemstaden.

  SoftronicI Cloud Award vinner Softronic med OffentligaData.se, en innovativ plattform som bygger på öppna standarder där privatpersoner eller organisationer kan komma åt information från våra myndigheter enklare och snabbare.  

  TouchtechÅrets Client Award går till Touchtech för sin smarta Tourist GuideMicrosoft Surface 2.0, en spännande upplevelse för turister som vill hitta i en ny stad - och multitouchteknik som gör användandet av applikationen till en resa i sig själv.

  Team AvenadeOch sist men inte minst, i kategorin Student Award vinner Team Avanade och Uppsala Universitet med it-lösningen Life Map, som bidrar till att göra världen lite bättre och lite rättvisare. Allt presenterat i en välproducerad och pedagogisk förpackning och byggt på de senaste utvecklingsverktygen från Microsoft.
   
  Juryn som valde ut vinnarna bestod av Tobias Zimmergren (MVP, TOZIT AB), Marcus Murray MVP, Truesec AB), Cecilia Wiren (MEET, Addskills AB), Valentino Berti (IAMCP) och Johan Lindfors (InfoZone AB).

  Läs mer om Microsoft Awards och alla nominerade bidrag här samt i vår tidigare postning här på Nyhetsbloggen. Fler bilder finns här.


  0 0

  RobotMatch på TechDays 2011Idag äger RobotMatch2011 rum - den årliga drabbningen mellan de tre Örebrogymnasierna Tullängsskolan, John Bauergymnasiet och IT-gymnasiet. Tre lag från varje skola har inom skolans kursplan byggt robotar som utmanas i grenarna Linetracking, Uphill och Maze.

  Tävlingen drar igång kl 10.30 i Stadsbiblioteket och håller på fram till kl 15.00. Befinner du dig inte i Örebro går tävlingen också att följa på webben.

  Följ allt som händer på TechDays i Örebro via vår portalsida här på Nyhetsbloggen.

  (Please visit the site to view this media)


  0 0

  Idag äger den årliga robottävlingen  mellan de tre Örebrogymnasierna Tullängsskolan, John Bauergymnasiet och IT-gymnasiet rum på TechDays. Under morgonen visade IT-gymnasiet upp sina robotar i två moment för morgonpigga besökare i Conventums entré inför dagens tävling. Vi var på plats och pratade med Alexander Wilhelmsson (Marknadskoordinator IT-gymnasiet) och Sebastian Sandqvist.

  Vi kommer att uppdatera med vinnarna under dagen.

  *Uppdaterat*

  IT-gymnasiet tog storslam och vann de tre momenten: "Linetracking", "Maze" och "Uphill". Tullängsskolan belönades med priset "Best in Show".


  0 0

  Great Place to WorkI kväll fick Per Adolfsson, vd för Microsoft Sverige, ta emot utmärkelsen Sveriges bästa arbetsplats i kategorin för stora organisationer. Priset delas ut av Great Place to Work, för nionde året i rad, och baseras på en medarbetarundersökning och en analys av företagskulturen - där medarbetarnas åsikter väger tyngst.

  Förra året utsågs Microsoft till Europas bästa arbetsplats efter topplaceringar i 15 länder i Great Place to Works undersökning. Microsoft i Sverige placerade sig då på en tredjeplats (efter Accenture och American Express) bland stora organisationer - över 250 anställda - och år 2009 tog Microsoft hem andraplatsen i samma kategori.

  Vi är särskilt stolta över att våra goda resultat från förra årets medarbetarundersökning nu stärks ytterligare. Det är ett tydligt resultat av vårt arbete för att alla våra medarbetare ska känna stolthet och engagemang i sitt arbete.

  Läs mer i pressmeddelandet från Great Place to Work. Läs också artiklarna hos Svenska Dagbladet och E24.


  0 0

  Videochatta i Windows Live Messenger med inbyggt "snyggfilter".

  Antalet videosamtal i Windows Live Messenger har exploderat. Allt fler väljer att starta ett videosamtal när de ska kommunicera med sina vänner över nätet. Men många störs över att de inte vill ha videosamtal när de är morgontrötta, jetlaggade, "dagen efter" eller när de har en "bad hair day".  Idag lanseras det nya så kallade "snyggfiltret" för dig som använder Windows Live Messenger för videochatta. Genom att slå på funktionen Messenger Facelift läggs ett skönhetsfilter över din bild. Om man väljer att använda funktionen Messenger Facelift en vanlig "bad hair day" kommer filtret att försköna bilden av användaren.

  Läs mer och se en instruktionsvideo här.


  0 0

  Chris Capossela får det övergripande ansvaret för marknadsföring och konsumentkanaler på Microsoft. Microsoft samlar därmed ansvaret för samtliga konsumentkanaler, inklusive retailmarknaden, mobiloperatörer och distributörer i en nybildad organisation.

  När det gäller ansvaret för företagets centrala marknadsföringsorganisation tar Capossela över rodret från Mich Mattews som nyligen berättat att hon avser dra sig tillbaka i sommar.

  Chris Capossela har nästan 20 års erfarenhet från Microsoft och har jobbat i flera delar av företaget, senast med Officeprodukterna.

  Läs hela pressmeddelandet

   


  0 0
 • 04/11/11--02:19: Följ MIX 2011 via webben
 • MIX 2011Årets globala utvecklarkonferens MIX 2011 sker mellan den 12-14 april i Las Vegas. Konferensen handlar om nästa generation av webbupplevelser och riktar sig till utvecklare  som skapar lösningar med hjälp av Microsofts tekniker. I centrum för årets konferens står bland annat Internet Explorer, Silverlight och Windows Phone.

  Få de senaste nyheterna från MIX 2011 via vårt globala pressrum. Följ diskussionen på Twitter och se de senaste bilderna på Flickr


  0 0

  Microsofts affärssystem Dynamics tar nu klivet in i molnet i och med lanseringen av de nya versionerna som helt kommer att baseras på molnplattformen Windows Azure. De kommande versionerna av Dynamics affärssystem kommer erbjuda samma tjänster som tidigare men lägger också till de fördelar som molnbaserade tjänster för med sig. Partner och kunder som redan idag använder Dynamics affärssystem kommer i samband med de nya versionerna erbjudas möjlighet att flytta över till de nya molnbaserade versionerna på sätt som anpassas till dem.

  Nyheten presenterades vid Convergence 2011, en konferens som i år samlat över 9000 beslutsfattare inom Enterprise Resource Mangement (ERP) och Customer Relationship Management (CRM) från hela världen i Atlanta. I år finns även omkring 50 svenska besökare från olika företag med på konferensen och tar del av nyheterna inom Microsofts affärssystem. Besökarna fick även under gårdagen ta del av en första glimt av nya Microsoft Dynamics AX 2012, med bland annat utökade funktioner för beslutsstöd, som beräknas lanseras i augusti 2011.

  Läs mer i vårt globala pressmeddelande. Läs också artiklarna hos Computer Sweden och Techworld.


  0 0
 • 04/12/11--11:00: Första smygtitten på IE10
 • Under utvecklarkonferensen MIX11 i Las Vegas visade Dean Hachamovitch (Global chef för Internet Explorer) upp Internet Explorer 10 Platform Preview (IE10). Förhandstitten av den kommande versionen släpps så snart som fyra veckor efter lanseringen av Internet Explorer 9.

  I samband med lanseringen av IE9 valde Microsoft att på allvar satsa på HTML5 - något som vi bygger vidare på med IE10 med support för ytterligare webbstandarder. Internet Explorer 9 är idag den enda webbläsaren med HTML5-baserad hårdvaruacceleration som inkluderar både grafik, text, ljud och bild. Med IE10 kommer vi fortsätta utnyttja kraften i Windows-plattformen och dess olika plattformar.

  Utvecklare kan redan nu ladda ned IE10 Platform Preview.

  Läs hela pressmeddelandet

  Följ MIX11 via Twitter och #MIX10


  0 0

  Under MIX11 presenterades nästa stora uppdatering av Windows Phone 7 som kommer under slutet på året. Ny funktionalitet inkluderar bland annat multitasking och djupare integration mellan appar och Live Tiles. Bland annat släpptes information om en ny version av utvecklarverktyget Visual Studio Express for Windows Phone som stödjer den nya funktionaliteten och som blir tillgängligt för nedladdning innan den nya systemversionen släpps. Under presentationen visades också en glimt av nya appar som kommer i samband med systemuppdateringen , däribland Spotify, Skype och Internet Explorer 9 med stöd för HTML5.

  Den nya versionen av Visual Studio for Windows Phone gör det möjligt att bygga en helt ny typ av program för Windows Phone 7 och plattformen väntas växa starkt under de kommande åren. Nära 38000 utvecklare har registrerat sig på Windows Phone Marketplace som med en nya versionen av Windows Phone 7 får utökade möjligheter. I skrivande stund finns över 13000 program för nedladdning i Windows Phone Marketplace som är den snabbast växande utvecklarplattformen just nu.

  Både IDC och Gartner förutspår att Windows Phone 7 stärks av samarbetet med Nokia, och att Microsoft inom en femårsperiod har en stark marknadsandel.

  Läs hela pressmeddelandet och missa inte Windows Team blogs långa postning

  Läs mer om Windows Phone 7 på Peter Wissingers mobilblogg

  Läs vad IDG, Smart mobil och PC World skriver    


  0 0
 • 04/14/11--07:12: Mot rymden med Kinect
 • Kinect tar oss närmare rymden? Det är faktiskt sant. Igår visade våra kollegor på Microsoft Research upp en riktigt cool demo med Kinect för Windows under MIX11. Man har utvecklat en lösning för WorldWide Telescope. Titta på videoklippet nedan och följ med ut i rymden!

   

  Läs mer om Kinect för Windows SDK

   


  0 0

  Svenskacoach i Windows Live MessengerGenom ett samarbete tillsammans mellan Stockholm stad, KTH och Stockholms universitet kan elever i en rad svenska kommuner sedan 2009 få läxhjälp i matte via Windows Live Messenger. Nu vidareutvecklas projektet till att omfatta utbildning i svenska och riktar sig till ensamkommande flyktingbarn.

  Genom videosamtal och skriftlig chatt i Messenger kan barnen och de unga vuxna få extra stöd när de lär sig det svenska språket. Målsättningen är att främja integrationen och hjälpa barnen att komma in i det svenska samhället. Coachar gör lärarstudenter från Stockholms universitet som läser till lärare i svenska och svenska som andraspråk.

  2010 kom totalt 2293 ensamkommande barn och unga vuxna till Sverige, varav 150 till Stockholm.

  Hallå där, Marie Ygge, försäljningsdirektör för offentlig sektor på Microsoft.
  Vilken är den viktigaste anledningen till att använda sig av teknik i utbildningstillfällen som det här?
  - Förutom att det med teknikens hjälp är möjligt att arbeta med pedagogik som stimulerar inlärandet hos eleverna på helt nya sätt, så är det viktigaste med coachprojekten att öka tillgängligheten till lärare. För svenskacoacher specifikt är tekniken ett verktyg som bidrar till att barnen verkligen integreras i det svenska samhället, i långa loppet att de under lika villkor kan komma in på den svenska arbetsmarknaden.

  Marie Ygge, försäljningsdirektör offentlig sektor på MicrosoftVilka fördelar finns det med att i utbildningsprojekt använda sig av chattverktyget Messenger gentemot barn och ungdomar?
  - Barn och ungdomars lärande förenklas om man i utbildningen använder sig av verktyg som de redan är bekanta med. I det här fallet är Messenger optimalt eftersom det också har en social funktion som bygger broar för de ensamkommande barnen in i det svenska samhället.

  Vad är dina tankar kring att ett verktyg som vanligtvis används av ungdomar för att kommunicera med varandra, nu tar an en ny roll?
  - Vi ser att det blir vanligare att teknik som utvecklats för konsumentmarknaden även används inom de mest oanade sammanhang. Till exempel används vår spelteknik Kinect idag av kirurger inom sjukvården. Med lite kreativitet finns många utvecklingsområden även för enkel teknik - det är väldigt spännande att se. 

  Läs även en intervju med några av lärarcoacherna.

   

   


older | 1 | .... | 9 | 10 | (Page 11) | 12 | 13 | .... | 44 | newer