Quantcast
Channel: Microsoft Sverige - Nyhetsblogg
Viewing all 861 articles
Browse latest View live

Dynamics CRM 2011 i skarp version

0
0

Nyligen släpptes Microsoft Dynamics CRM 2011 som RTM (Release-To-Manufacturer) - vilket innebär att programkoden nu är helt klar - samt i en anpassad version som våra partner kan använda i sina miljöer.

Nu höjer vi ribban för prestanda och skalbarhet med 150 000 samtidiga användare som riktmärke. Denna lansering kompletterar den senaste versionen av Microsoft Dynamics CRM Online, som levererar Microsoft Dynamics CRM 2011 som en beställningstjänst via molnet från Microsofts datacenter.

Microsoft Dynamics CRM 2011 är nu tillgänglig globalt och befintliga kunder med aktivt volymlicensavtal av formen Microsoft Software Assurance kan komma åt den nya versionen direkt via Microsoft Download Center.

Läs mer i vårt globala pressmeddelande.


Microsoft ställde ut på Art Anglais

0
0

I helgen tog Microsoft plats på konstgalleriet Art Anglais, i samband med en stor konsthelg (Super Art Weekend) i Stockholm där ett 20-tal gallerier visade samtida konst.

Med den nya Facebookapplikationen Kontorskonstnären, som gör unika konstverk av vanlig text, kunde mässans besökare skapa sin egen konst - direkt på plats. Microsoft hade även låtit konstnären Stefan Karlsson skapa en målning på temat "kontorskonst" med ny tolkning av ClipArt, som ställdes ut bland ett antal övriga verk.

Kontorskonstnären är ett initiativ från Microsoft som syftar till att vi ska upptäcka de kreativa möjligheterna i verktygen vi använder på jobbet och i vardagen. Alla intäkter från utställningen går till Childhood Foundation.

Utvecklingsverktyg för Kinect till Windows kommer våren 2011

0
0

I vår släpps den första utvecklarversionen (SDK - Software Developer Kit) för Kinect till Windows.

De senaste månaderna har det i princip dagligen dykt upp oväntade användningsområden för Kinect och dess intuitiva användargränssnitt via tredjepartsutvecklade drivrutiner. Tidningen Ny Teknik skriver bland annat om hur tv-spelets sensor gör succé i labbet och att Kinect kan ge känsel till framtida robotkirurg. Nu tar vi steget fullt ut och låter utvecklare använda vår egen kod när de utvecklar för Kinect i Windows.

Läs mer på vår globala Microsoftblogg, vår utvecklarblogg och Microsoft Resarch.

Datormagazin och Nordic Hardware har skrivit.

Windows Intune lanseras den 23 mars

0
0

Under teknikmässan CeBIT i tyska Hannover avslöjade vi idag att Windows Intune lanseras under Microsoft Management Summit (MMS) i Las Vegas (21-25 mars 2011).

Tjänsten riktar sig till alla typer av företag som behöver ett användarvänligt manageringsverktyget som hanterar Windows-klienter via Internet. Intune innehåller Software Assurance rättigheter som t.ex. Windows 7 Enterprise och inkluderar även Anti Malware-skydd som bygger på Forefront-klienten, WSUS, inventering och mycket mer.

Intune är ett naturligt steg i vår molnsatsning tillsammans med produkter som Office 365, Windows Azure och Dynamics CRM Online. Den 23 mars blir Intune tillgängligt i fler än 35 länder och Sverige finns självklart med.

I samband med lansering finns möjligheten att testa Intune gratis under 30 dagar. Anmäl ditt intresse här och  se Michael Bohlins Intune introduktion.

 

Läs mer på vår globala Windowsblogg

2011 års innovativa lärare utsedda

0
0

I år belönas tre lärarteam för CSI-inspirerad undervisning, it-mentorer respektive undervisning baserad på samarbete via datorer redan i första klass. Priset Innovativa Lärare, som i år delas ut för åttonde året i rad, är en gemensam satsning mellan Microsoft och Lärarnas Riksförbund. Syftet är att lyfta fram lärare och lärarstudenter som verkligen utmärkt sig med nya metoder och framgångsrik undervisning.

Årets vinnare är Roger Lister och Kara Barker-Åström på Viktor Rydberg Gymnasium i Stockholm (som använder kriminalteknik i klassrummet), Bettina Drake på Spyken Gymnasium i Lund (för initiativen it-stödjare & frukostklubb) samt Carina Ehn på Björknässkolan i Nacka (där OneNote blivit ett naturligt hjälpmedel för lärare och elever).


Bo Jansson
(Lärarnas Riksförbund), Kara Barker-Åström och Roger Lister (Viktor Rydberg Gymnasium), Carina Ehn (Björknässkolan), Bettina Drake (Spyken Gymnasium) och Marie Ygge (Microsoft).

Här finns motiveringarna till årets vinnare och kontaktuppgifter till dem. Den 22-24 mars reser de till Moskva för att representera Sverige vid utnämningen av Europas mest innovativa lärare - vi önskar dem givetvis stort lycka till!

Mer information finns också i pressmeddelandet från Lärarnas Riksförbund.

Billigare och mer flexibel licenshantering för skolor

0
0

Nu blir det möjligt för alla skolor och institutioner för högre utbildning att prenumerera på sina licenser. Skolan kan välja att licensiera alla sina datorer för Windows 7 och Office baserat på antalet heltidsanställda, även för gemensamma datorer i till exempel datorsalar, istället för på antalet datorer som tidigare.

Dessutom kan skolorna välja att köpa tilläggsprodukter i valfri kvantitet som samlas på samma licensavtal. Sammantaget ger det en tydligare översikt av licenserna, minskad administration och för de flesta skolor även sänkta licenskostnader.

Läs mer om våra licenser för skolor och institutioner för högre utbildning här.

Fingertoppskänsla i 3D på TechFest 2011

0
0

Se filmen med Rick Rashid (Senior Vice President för Microsoft Research)  i sin keynote vid årets upplaga av Microsoft Research TechFest 2011, som anordnas den 8-9 mars 2011.

TechFest ett årligt evenemang i Redmond där Microsofts olika forskningscenter visar upp den allra senaste tekniken. I år ligger fokus på naturliga användargränssnitt (NUI) och här visades till exempel ShadowDraw - en ny interaktiv assistent för frihandsteckning - samt hur den allra senaste tekniken bidrar i kampen mot cancer - i 3D.

(Please visit the site to view this media)
Se fler filmer och följ de senaste nyheterna från TechFest 2011. Läs mer på vår webbplats för Microsoft Research samt i vårt globala pressrum.

IDG och Computer World har skrivit.

Katarina, Sophia eller Mollin blir Årets it-tjej

0
0

Idag har vi glädjen att presentera de tre färgstarka och engagerade tjejer som  gått vidare till nästa steg i vår tuffa gallring för att få fram Årets it-tjej 2011.

Katarina LarssonKatarina Larsson, 27 år, studerar Civilingenjörsprogrammet i Datateknik vid KTH i Stockholm och avslutar för närvarade sitt exjobb på CapGemini. Hon har även med sig två års studier inom interaktionsdesign vid Umeå Universitet.

På KTH har Katarina engagerat sig mycket i kårens näringslivsgrupp, bland annat som it-ansvarig och Account Manager. Hon har också tillbringat en utbytestermin vid National University of Singapore och är medlem i talangnätverken Nova100, 4Potentials och DFS Young Professionals.

Sophia KandellSophia Kandell, 21 år, läser till en dubbelkandidat i Data- och systemvetenskap kombinerat med ekonomi vid Stockholms Universitet och planerar att läsa en master i strategisk it.

Sophia försöker alltid motivera och inspirera fler tjejer till att läsa data, eftersom hon anser att en bra datautbildning är ett riktigt trumfkort som ger spännande karriärmöjligheter. Vid sidan av studierna är hon även engagerad som studiecoach för UpGrades Education, där hon aktivt jobbar för att inspirera och motivera elever att söka till universitetet.

Mollin WidegrenMollin Widegren, 22 år, läser Dataingenjörsprogrammet med inriktning Internetteknik vid Karlstad Universitet. Parallellt med sina studier i Karlstad läste hon även en kurs i social mjukvara och Web 2.0 på distans.

Mollin är studentambassadör för sitt universitet och har även varit ordförande i LINDA (linjeföreningen för datavetare) samt representant för SNITS (samverkan mellan näringsliv och it-Studenter) och i ämnesrådet för avdelningen inom Datavetenskap. I sitt examensarbete hade Mollin i uppdrag att ta reda på varför så få tjejer väljer att plugga it i Karlstad, vilket bland annat resulterade i ett labyrintspel i Java.

Utmärkelsen Årets it-tjej, som vi tidigare berättat om, lyfter fram och visar upp duktiga och kunniga tjejer som studerar it. Priset delas ut av Microsoft i samarbete med Universum och den slutliga vinnaren presenteras vid Universum Awards på Berns i Stockholm den 15 mars.

NWT.se har skrivit.

 


Den 14 mars lanseras en ny webbupplevelse: Internet Explorer 9

0
0

Den 14 mars blir  Windows Internet Explorer 9 RTM (Ready-To-Web) tillgänglig för nedladdning. Användare världen över får då möjligheten att surfa på en skönare, snyggare och säkrare webb. Över 36 miljoner nedladdningar har gjorts av Beta och RC (Release candidate) versionerna. Vi är tacksamma att så många användare bidragit med förslag och feedback på förbättringar. Tillsammans med er kan vi nu presentera en ny internetupplevelse.

 

Läs vad vi skriver om lanseringen i vårt globala Pressrum samt på bloggarna Windows Team Blog och IE Blog.

Ladda ned den senaste versionen (RC) av Internet Explorer 9

Läs vad PC för alla, TechWorld och TKJ skriver.    

Kinect slår världsrekord i försäljning

Växjö Kommun först i Sverige med Lync

0
0

Växjö Kommun blev först i Sverige med att driftsätta Microsoft Lync 2010. Lösningen levererades av TDC Sverige.

Microsoft Lync 2010 är nästa generations kommunikationsverktyg som kopplar ihop människor via chatt, ljud- och videokonferens. Programvarulösningen kan ersätta den traditionella telefonväxeln och ansluter människor var som helst och när som helst med en knapptryckning från pc:n eller mobilen.

Läs mer i pressmeddelandet från TDC.

Ladda ner en gratis testversion av Lync Server 2010.

Telekom Idag har skrivit.

Internet Explorer 9 ger dig en snabbare, snyggare och skönare webb

0
0

Nu lanserar vi Internet Explorer 9 (IE9). Igår kväll blev den finala versionen av IE9 äntligen tillgänglig för nedladdning. Sedan betalansering har över 36 miljoner nedladdningar gjorts och människor världen över har hjälpt oss förbättra vår nya webbläsare.

Bakom skalet på IE9 finns flera nyheter som gör surfandet snabbare för dig. Bland annat hårdvaruacceleration, som innebär att webbläsaren utnyttjar datorns kapacitet. Det gör att hemsidor laddas snabbare, filmer och musik spelas upp utan att behöva buffra längre tid eller hänga sig. En annan funktion är att IE9 har stöd för HTML 5 som är den senaste tekniken inom webbutveckling.

IE9 är den säkraste webbläsaren på marknaden tack vare inbyggda funktioner som skyddar din dator från virus och även din personliga integritet när du surfar. En nyhet är ett spårningsskydd som innebär att du förhindrar att du lämnar personlig information om dina surfvanor till annonsörer.

Med Windows 7 blir ditt surfande än mer effektivt med den så kallade pinningfunktionen. Det innebär att du kan fästa sajter som du besöker ofta, t.ex. Facebook i aktivitetsfältet längst ner på ditt skrivbord. Varje gång du ska besöka sajten kan du gå direkt till den genom ikonen i aktivitetsfältet, istället för att först starta upp webbläsaren och skriva in adressen. Dessutom syns det direkt när något uppdateras på Facebooksidan med en rödmarkering på ikonen.

 Besök vår konsumentblogg och läs mer om nyheterna i IE9.

Se webcasten och läs mer om lanseringen av IE9 i vårt globala Pressrum och missa inte vad våra globala IE bloggar Windows Team Blog och IE Blog skriver.

Ladda ned den senaste versionen av Internet Explorer 9

Läs vad Mashable, PC WorldTechWorld, PC för alla och TKJ skriver.

Hallå där, Tommy Flink!

0
0

Tommy Flink sticker idag ut hakan på sidan tre i Computer Sweden där han i en annons tar fajten med VMware. Vi möter Tommy efter ett tufft träningspass och ställer några frågor.

Hej Tommy! I dagens Computer Sweden syns du i en kaxig annons. Vad är tanken?
Brevet är en del i PR- och marknadskampanjen Hyper Victory där vi sticker ut hakan lite och utmanar VMware genom att uppmana deras kunder att stanna upp och titta på alternativen istället för att slentrianmässigt förnya sina 3-årsavtal.

Hur ska du ta fajten?
VMware lyckades väldigt väl med att positionera sig i den första vågen av virtualisering på företagen och det är kanske naivt att tro att vi kommer att knocka dem, däremot räknar vi med att ta dem på poäng och då krävs det att vi är starka och uthålliga vilka ju är två bra Microsoft-egenskaper. Rent erbjudandemässigt kommer vi inte att gå head-to-head med VMware utan vi hoppas kunna visa kunderna att vårt erbjudande är både bättre och mer kostnadseffektivt.

Varför är Microsofts erbjudande bättre?
Vi vill uppmana kunderna att inte bara stirra sig blinda på själva virtualiseringen utan att ta ett större helhetsgrepp kring sin miljö. Vi har ett betydligt omfattande erbjudande både vad det gäller lösningar för att bygga private- och partner cloud med Hyper-V, System Center och våra Toolkits, och vi har ett tydligt försprång kring vi integrerar de olika molnen med enhetligt plattformstänk, managering av applikationer och identitetshanteringen. Inom dessa discipliner har vi tränat länge och där är vi idag unika på marknaden.

Hur har responsen varit så här långt?
Överväldigande positiv måste jag säga, jag har fått en del telefonsamtal, ökad trafik till min blogg, en hel del mail samt en och annan ryggdunk. Det är riktigt bra signaler på att vi når ut och att budskapet går hem.

Hur tränar du för det här?
Jag tränar både mentalt genom att läsa på www.microsoft.com/vmwarecompare samt fysisk med hårda fyspass på Actic med personlig tränare och intervallträning, följ gärna med på http://tommyflink.wordpress.com.

Tror du att någon från VMware skulle våga gå några ronder mot dig?
Jag är egentligen ganska snäll men ringen står redo på Akalla Boxningsklubb och sticker man ut hakan får man vara beredd på att få en snyting tillbaka. Slår man ur underläge och vill man vinna så måste man våga också

Läs mer om virtualisering på Tommys blogg och följ honom på Twitter

 

Hallå där, Anna Ström

0
0

Nu har vi lanserat Windows Internet Explorer 9 (IE9) och vi träffade Anna Ström (svensk affärsområdeschef för Internet Explorer och Windows på konsumentsidan) för att ställa några frågor och be henne berätta om sina egna favoriter.

Hur känns det så här mitt i lansringsyran?
Det känns jättebra! Att ha fått vara med från starten när vi släppte betaversionen i september till idag när webbläsaren är helt färdig har varit en rolig och lärorik upplevelse. Alla kommentarer och synpunkter vi fick på betan, från tusentals användare och utvecklare, har hjälpt oss att förbättra IE9 till den snabba, säkra och snygga webbläsare som lanserats idag.

En skönare webb, vad betyder det för dig?
När vi har frågat våra användare är en sak väldigt tydlig; få av dem bryr sig om webbläsaren - men alla bryr sig om webben. För mig betyder en skönare webb att det är innehållet och sajterna som är i fokus, inte webbläsaren. Jag vill snabbt och enkelt komma till mina favoritsajter, sidor ska laddas snabbt och jag vill uppleva en mer dynamisk och rörlig webb.

Flera av nyheterna gör den upplevelsen möjlig, bland annat genom att IE9 bättre kan utnyttja kraften i datorn (det kallas hårdvaruacceleration).

Om du vill se lite olika exempel på webbsidor som utnyttjar de nya funktionerna i IE9 kan jag varmt rekommendera ett besök på Beauty of the Web. Några svenska webbsajter som har varit tidigt ute med att utnyttja nya funktionerna med Internet Explorer 9 är SF Bio, Finest, Prisjakt, Reseguiden, Bilddagboken och SBS Radio/Mix Megapol.

Vilken är din favoritfunktion?
En nyhet som jag personligen uppskattar lite extra, är att jag enkelt kan fästa genvägar till sajter som jag besöker ofta - som till exempel Facebook - i aktivitetsfältet längst ner på mitt skrivbord (vi kallar detta fasta webbplatsgenvägar eller pinning).

Varför är IE9 en så viktig lansering?
Antalet webbläsare att välja på ökar och vårt mål har varit att skapa den bästa surfupplevelsen för våra Windowsanvändare. Det finns en anledning till att webbläsaren heter Windows Internet Explorer 9, användare förväntar sig helt enkelt att kunna göra alltmer på nätet - och vill vara säkra när de gör det. Dessa förväntningar kan vi leva upp till med nya Internet Explorer 9.

Vad tycker de som redan testat?
Vi har fått mycket positiv återkoppling kring hur snabb webbläsaren är. Annat som uppskattas är det rena gränssnittet och att man kan fästa sina favoritsajter. Säkerhet är också viktigt och Internet Explorer 9 är den säkraste webbläsaren på marknaden tack vare inbyggda funktioner som bland annat minskar risken för mot nätfiske och skyddar din personliga integritet när du surfar.

På utvecklarsidan uppskattar man även mycket att Internet Explorer 9 nu även stödjer HTML5. IE9 är också den enda webbläsaren som är direkt anpassad för att fungera hos företag och organisationer tack vare att den enkelt går att anpassa, rulla ut och underhålla i en övervakad pc-miljö.

Några fler tips på vägen?
Till sist är min förhoppning är att alla som kör en dator med Windows 7 eller Vista tar chansen att ladda ner IE9 och testa själva och hitta sina favoritfunktioner!

Läs mer om lanseringen av Internet Explorer 9 här.

Möt årets it-tjej: Katarina Larsson

0
0

I går, vid Universum Awards, utnämndes Katarina Larsson till årets it-tjej 2011 - Katarina Larssonen utmärkelse instiftad av Microsoft i samarbete med Universum i  syfte att uppmuntra och inspirera tjejer och kvinnor att söka sig till it-branschen.

27-åriga Katarina är nybakad civilingenjör inom datateknik vid KTH i Stockholm. Hon har även arbetat som utvecklingsingenjör på Scania och projektansvarig vid webbyrån ZWEBB samt deltagit i STELLA (ett mentorsprogram för kvinnliga studenter på KTH och Handelshögskolan i Stockholm och i Lund).

Katarina valdes till Årets it-tjej bland annat för sin speciella förmåga att göra det komplicerade enkelt samt för att hon är en naturlig ledare och evangelist - speciellt inom it och affärsmöjligheter. Hon har under studietiden med stort engagemang och passion bland annat drivit KTH studenternas näringslivsgrupp och skapat dess webbplats och använder gärna sociala medier för att locka unga till teknik och it-utbildning. Läs mer om Katarinas utbildning, bakgrund och erfarenheter här.

Som it-tjej får Katarina bland annat delta vid en internationell teknikmässa i Europa, för att på plats kunna fördjupa sina kunskaper inom datateknik och bredda sitt kontaktnät. Utöver detta bjuder Microsoft in henne till flera olika evenemang under det kommande året och hon blir en viktig ambassadör för it-intresserade tjejer.

Stort grattis Katarina, hur känns det?
Det känns jättekul och otroligt smickrande! Det känns som ett kvitto på att det jag brinner för och ägnat en stor del av min tid åt de senaste åren är uppskattat.

Vad ser du mest fram emot som årets it-tjej?
Teknikmässan ska bli mycket lärorik och spännande. Jag hoppas också få större möjligheter att nå ut och inspirera andra.

Varför behövs det fler tjejer inom it?
Jag tror på en jämn mix av kön och personligheter i alla teknikbranscher, inte bara inom it. Alla behövs lika mycket, men fler tjejer behöver veta att även it faktiskt är ett riktigt bra alternativ. Fler tjejer inom it innebär också fler förebilder som är lättare att relatera till.

Hur vill du inspirera andra i din nya roll?
Jag vill förmedla att it är för alla. Många tänker inte på vilka otroliga möjligheter som öppnar sig genom it-utbildningarna. Jag vill att it ska vara något självklart och inte så främmande som det ter sig för många idag. It finns i alla branscher - allt från lastbilar till smink.

Har du några tips till andra unga it-studerande idag?
Nätverka och nätverka brett! Bara för att man läser en viss utbildning eller inriktning behöver man inte bara verka inom ramarna för det. Genom de nätverk jag engagerar mig i träffar jag studenter och unga yrkesverksamma från flera olika branscher, vilket är oerhört viktigt och nyttigt för att jag ska få insikt utöver min egen bransch och utbildning. Och lika viktigt är att ha roligt - om du har kul  på jobbet eller i skolan kommer 50 procent gratis.


Martin Tivéus utsedd till årets unga chef

0
0

Martin TivéusI går, vid årets Kompetensgala på Grand Hôtel i Stockholm, utsågs Martin Tivéus (sverigechef för Microsofts konsumentmarknad) till årets unga chef.

Detta pris ges varje år till en ung chef som i sitt ledarskap på ett alldeles särskilt sätt inspirerat sina medarbetare till nytänkande, utveckling och ansvar för eget lärande. Att valet föll på Martin motiverades med att han är en kommunikativ chef som inspirerar sina medarbetare till förnyelse, att han visat på goda resultat efter ett större förändringsarbete samt uppnått goda affärsresultat på kort tid.

Läs mer på Chef.se.

Computer Sweden har skrivit. 

Slutsålt på TechDays 2011

0
0

Med tio dagar kvar till TechDays är det nu slutsålt. Den 29-30 mars återvänder Microsoft till Örebro för att arrangera den tredje upplagan av teknikkonferensen TechDays som är ett våra viktigaste evenemang. Molnet är i fokus på årets konferens som går under namnet "The Cloud Story".

Över 1700 personer kommer vara på plats och våra gäster kan välja på elva parallella spår och över  90 sessioner. Välkända namn som Don Syme, Brian Komar, Dominick Baier och Mitch Lacey finns på plats. Planera dina sessioner med applikationen Eventboard som finns tillgänglig för Windows Phone 7, iPhone och inom kort för Android.

Kan du inte vara på plats? Följ diskussionen på Twitter och använd #td2011. Vi kommer också rapportera direkt från evenemanget här på Nyhetsbloggen.

Se våra videoklipp "Inför TechDays 2011"

 

Gratis verktyg förenklar it-anpassning för funktionshindrade

0
0

Nu släpper vi nya utvecklingsverktyg som gör det enklare att skapa webbsidor och applikationer anpassade för personer med funktionshinder.

Verktygen ger information om hur tekniska lösningar kan underlätta vardagen för personer med olika typer av funktionshinder, samt vägledning för utvecklarna så att detta tas i beaktning redan från start i ett utvecklingsprojekt. Utvecklingsverktygen finns att hämta hem gratis här.

Samtidigt lanseras också två tilläggsprogram för ökad tillgänglighet i Office 2010. Dessa är DAISY (Digital Accessible Information System) - som hjälper personer med nedsatt syn att till fullo nyttja Microsoft Office 2010 - och STAMP (Subtitling Text Add-in for Microsoft PowerPoint) - som gör det enkelt att lägga till undertexter till video- och ljudfiler i PowerPoint vilket underlättar för personer med nedsatt hörsel.

En studie genomförd av Forrester Research på uppdrag av Microsoft visar att teknik med hög tillgänglighet inte bara gynnar funktionshindrade, utan är något som hela 57 procent av datoranvändare i åldern 18-64 år kan dra nytta av.

Läs mer i vårt globala pressmeddelande.

Är Europas mest innovativa lärare svensk?

0
0

I veckan drar Microsoft Partners in Learning European Forum igång i Moskva. Det är ett event där pedagoger och skolledare från hela Europa samlas för att utbyta erfarenheter om vilka utmaningar som skolan står inför och hur it och digitala medier kan användas i skolan. Microsoft Partners in Learning European Forum äger rum mellan 22-24 mars. Följ nyheterna från evenemanget på Twitter via #MSPiL.

På plats finns de fyra svenska lärare som tidigare i mars utsågs till 2011 års svenska innovativa lärare av Lärarnas Riksförbund och Microsoft. I Moskva kommer de att representera Sverige när Europas mest innovativa lärare utses under konferensens sista dag.

Vi önskar Bettina, Carina, Kara och Roger stort lycka till!

Windows Intune i trim för molnet

0
0

Windows Intune lanserades idag vid Microsoft Management Summit (MMS) i Las Vegas. Tjänsten riktar sig till alla typer av företag som behöver ett användarvänligt verktyg för att hantera Windowsdatorer via Internet. Med varje Intune-licens ingår Software Assurance (där bland annat Windows 7 Enterprise ingår) och med på köpet följer även antivirusskydd som bygger på Forefrontklienten, WSUS, inventering och mycket mer.

Intune är ett naturligt steg i vår molnsatsning tillsammans med produkter som Office 365, Windows Azure och Dynamics CRM Online. Idag blir Windows Intune tillgängligt i fler än 35 länder. I samband med lanseringen ges även möjligheten att testa Intune gratis under 30 dagar. Anmäl ditt intresse här och se Michael Bohlins Intune introduktion.

Under TechDays 2011 i Örebro nästa vecka (29-30/3) arrangerar vi svenska lanseringsaktiviteter. Om du är på plats - passa på att ta del av det senaste från Intuneteamet.

Läs vad Computer Sweden och TechWorld skrivit tidigare om Windows Intune.

Läs mer om Windows Intune

Viewing all 861 articles
Browse latest View live