Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Den officiella nyhetsbloggen från Microsoft i Sverige. Här publiceras nyheter på svenska om företaget, produkter, affärer, marknadsföring och aktuella händelser.

(Page 1) | 2 | 3 | .... | 44 | newer

  0 0

  I fredags släpptes den färdiga programkoden för Office 2010, SharePoint 2010, Visio 2010 och Project 2010. Att produkterna nått RTM (Release to Manufacturing) innebär att de sista ändringarna nu är gjorda och att fabrikerna som tillverkar DVD-skivor och programpaket nu kan sätta igång tillverkningen.

  Med Office 2010 kan du arbeta hur du vill, när och var du vill samt enkelt flytta information och dokument mellan datorn, webben och mobilen. Alla nya produkter inom Office 2010-plattformen kommer att finnas tillgängliga för företag den 12 maj - och för privatanvändare i juni.

  Läs mer om detta på vår svenska Office-blogg samt i vårt globala virtuella pressrum för Office 2010.

  Se gärna våra tidigare inlägg om Office 2010 här på Nyhetsbloggen: Eva Fors om möjligheterna med nya Office, Köp Office 2007 och få Office 2010 på köpet, LinkedIn, Facebook och MySpace i Outlook, Nya möjligheter att testa och köpa Microsoft Office 2010 och Microsoft Office i molnet.

  Även svenska Office-bloggen, Allt om Windows, Tommy K Johansson, Windows 7 Forum, Neowin, TechWorld och SeattlePI har skrivit om detta.


  0 0

  Med anledning av den senaste tidens uppmärksamhet kring påstådda arbetsförhållanden i en av de fabriker i Kina som tillverkar Xbox-tillbehör, möss och tangentbord för Microsoft, vill vi hänvisa till vår globala Microsoft Blogg.


  0 0

  I går kväll, vid Microsofts årliga konferens Management Summit i Las Vegas, annonserades Windows Intune.

  Med Windows Intune kan små och medelstora företag (med 25-500 datorer) skydda, hantera, övervaka och uppdatera sina Windows-datorer via molnet - på ett sätt som tidigare oftast bara varit möjligt för stora företag - till en fast kostnad per månad.

  En betaversion av Windows Intune finns nu tillgänglig i ett fåtal länder för testning (dock inte i Sverige) och lansering beräknas ske inom ett år.

  Läs mer på svenska Windows7bloggen, samt på vår globala Windowsblogg. Mer information och filmer finns även på webbplatsen för Windows Intune.

  Eweek och SeattlePI har skrivit.


  0 0

  Worldwide Partner ConferenceÅrets globala partnerkonferens, Worldwide Partner Conference (WPC), går av stapeln i Washington D.C mellan 12-15 juli 2010.

  Konferensen kommer i år att handla mycket om våra molntjänster, kommande produktlanseringar och lanseringen av nya Microsofts Partner Network.

  Våra svenska partner erbjuds också lokala evenemang och mötestillfällen, affärsuppdateringar och besök på svenska ambassaden. Även Microsoft Sveriges ledning kommer att vara på plats för att presentera våra gemensamma satsningar under det kommande året.


  0 0

  Den 4 maj är det dags att avgöra vilka som vinner årets Imagine Cup som hålls på Kulturhuset i Stockholm. FN:s åtta Millenniummål har legat i fokus för de tävlande bidragen och många av dem visar smarta, användbara lösningar för att bidra till att bekämpa fattigdom, öka kunskapsnivåerna, skapa en hållbar miljö och minska barnadödligheten.

  Den globala finalen hålls i Warszawa under juli månad.

  Anmäl dig och läs mer om evenemanget

  Dela


  0 0

  Idag släpps Microsoft SQL Server 2008 R2 för tillverkning (RTM) och den färdiga produkten kommer att finns tillgänglig i maj.

  Nya SQL Server 2008 R2 innebär en komplett plattform för åtkomst, hantering och kommunikation av data och information. Bland nyheterna märks bland annat förbättringar i att administrera och övervaka flera servrar, förenklad utrullning i nya miljöer, enklare administration och felsökning (StreamInsight) samt hantering av SQL Server Data Services i molnet.

  SQL Server 2008 R2 är även en viktig del i Microsofts nya plattform för Business Intelligence, tillsammans med bland annat SharePoint 2010 och Office 2010.

  Läs mer i det globala pressmeddelandet och på vår blogg för SQL Server.

  IDG, TechWorld, PC Magazine, The Journal, Neowin, Geekzone, ZDnet har skrivit.


  0 0

  Bloggbild 
  Igår lanserades vår nya vardagsblogg för alla som använder våra produkter och tjänster hemma, på jobbet och under tiden däremellan. Här varvas nyheter, förhandsinformation och överraskningar med handfasta tips och guider för att hjälpa läsaren få ut mer av sin digitala vardag. Vi kommer att ta upp allt från dagliga supportfrågor till de senaste nyheterna inom Microsofts konsumentprodukter, som till exempel Windows Live, Windows Phone och Xbox.

  I det senaste inlägget berättar Helena Mischel (svensk produktchef för Windows Live) om nästa generation av Hotmail, Messenger och Windows Live Essentials som snart lanseras.

  Kolla gärna även in våra andra svenska bloggar från Microsoft, där du bland annat hittar Office-bloggen, Windows 7-bloggen och Peter Wissingers mobilblogg.

  Dela


  0 0

  Microsofts nettovinst för det tredje kvartalet steg med 35 % till drygt 4 miljarder dollar och omsättningen landade på  14,5 miljarder dollar, vilket innebär en ökning på 6 % jämfört med samma period förra året.

  I gårdagens kvartalsrapport säger Peter Klein (Chief Financial Officer) att de starkaste drivkrafterna under detta kvartal framförallt har varit den stora efterfrågan på Windows 7 - samt den fortsatta tillväxten inom Bing, Xbox Live och de nya molntjänsterna.

  IDG, Computer Sweden, Affarsvärlden.se, SVD och SeattlePI har skrivit om resultatet.


  0 0

  Malware och trojaner står för en stor del av hoten på nätet. Det visar den senaste versionen av Microsoft Security Intelligence Report. Rapporten presenterar trender och fakta från de senaste sex månaderna. Data har samlats in från över 500 miljoner Windowsanvändare över hela världen. I Sverige är det framförallt trojaner som ställer till problem.

  Ladda ner och läs hela rapporten. 


  0 0

  I november 2010 lanseras vår molnbaserade variant av affärssystemet Microsoft Dynamics CRM även i Sverige, då Dynamics CRM Online expanderar till 32 nya marknader över hela världen.

  Dynamics CRM Online innebär en molntjänst från Microsoft och är ett alternativ till tidigare lösningar som hostats av Microsofts partner. Tjänsten innebär bland annat att användaren betalar per användare och månad, att lösningen smidigt kan skalas - i takt med att verksamhetet förändras - och en förenklad prismodell.

  Läs mer i vårt globala pressmeddelande.
  Även SeattlePI har skrivit.


  0 0

  Nästa version av Windows Live Messenger samlar olika sociala nätverk på ett ställe - till exempel Facebook, MySpace, Twitter och Bilddagboken - och blir en naturlig samlingspunkt för ditt sociala liv på nätet.

  I går bjöd Steve Ballmer på en förhandstitt och berättade hur konversationer på nätet nu ska bli både roligare och mer meningsfulla. Med nya Messenger kan du bland annat skicka meddelanden via de sociala nätverken samt se uppdateringar från både Flickr och YouTube, direkt i Messenger.

  Kolla gärna in nedan demo med vår globala produktchef för Windows Live, Dharmesh Metha.  Messenger finns idag på över 76 marknader och 48 språk över hela världen. Den nya versionen av Messenger är starten på en rad nylanseringar inom Microsoft Windows Live - för datorn, webben och mobilen.

  Följ utvecklingen av nya Messenger på svenska mvh-bloggen och på vår globala Windows Team Blog.

  Läs vad PC för allaSeattlePI, The Guardian, Buzzbox och Cnet har skrivit.


  0 0

  En applikation som gör det möjligt för världens fattiga att utföra bankärenden direkt i mobiltelefonen. Med lösningen Credit Mobile kammade den indiska utbytesstudenten Shiv Sivasankar och hans lag hem den svenska finalen av Imagine Cup, världens största innovationstävling.

  Över 500 bidrag skickades in till den åttonde upplagan av Imagine Cup. Shiv Shankar studerar vid KTH medan hans lagkamrater studerar i Singapore och Indien. De kommer nu att representera Sverige i den världsomspännande finalen i Warszawa

  I finalen ställdes Credit Mobile mot EyeBrowse och Mydoctor. Ett tiotal studenter från KTH står bakom webbläsaren som är utvecklad för att känna igen ögonrörelser från användaren. Mydoctor är en mobiltjänst som tagits fram av Narcisse Mbunzama Lokwa som studerar vid Södertörn. Mobiltjänsten ska underlätta för läkare och sjuksköterskor att ge rådgivning via SMS och telefon i utvecklingsländer.

  Vill du komma i kontakt med finalisterna? Kontakta Thomas Hansen.


  0 0

  Den uppdaterade utvecklarversionen av Internet Explorer 9 renderar Javascript 20 % snabbare än sin föregångare och jämfört med Firefox 3.6 är prestandan 36 % bättre.

  Andra nyheter med denna version av Internet Explorer 9 är förbättrad hårdvaruacceleration samt ökat stöd för webbstandarder i enlighet med Acid3-testet. Sajten för testning har också kompletterats med fler konkreta exempel på nya funktioner och hur dessa kan användas av utvecklare för bästa möjliga prestanda.

  Läs mer på Johan Lindfors blogg. Även IDG och SeattlePI har skrivit.


  0 0

  Nyligen varnade Svenska Dagbladet för en så kallad trojan som sprids via mejl - som uppges komma från Microsoft. I mejlet finns en länk till ett program som mottagaren uppmanas ladda ner för att kontrollera om datorns hårdvara är kompatibel med Windows 7, men detta är i själva verket ett skadligt datorprogram som öppnar datorn för upphovsmannen till attacken.

  Det är tyvärr inte första gången någon använder sig av Microsoft för att lura folk, vilket vi givetvis tycker är tråkigt. Våra viktigaste tips för att skydda sig mot denna typ av attacker är att aldrig öppna eller klicka på en fil med ändelsen .exe som kommer via mejl, samt se till att alltid ha ett uppdaterat antivirusprogram installerat på sin dator.

  Läs gärna om Microsofts kostnadsfria antivirusprogram Microsoft Security Essentials och hitta fler tips på hur du kan skydda dig och din dator på Microsoft.se.

  Bland annat NetWork World, SvD, IDG har skrivit om detta.


  0 0

  Idag lanseras nya Office 2010, SharePoint 2010, Visio 2010 och Project 2010 som globalt ger mer än 90 miljoner företag tillgång till en ny Office-plattform. 8,6 miljoner användare har redan testat produkterna via betaversioner, vilket är tre gånger så många som för Office 2007, och 90 % av dem anser att den nya versionen är bättre än den de använder idag.

  De nya produkterna är skapade för att dra nytta av molnets möjligheter redan från start - och innebär en fullt integrerad plattform med Office 2010 i fronten.

  "Office och SharePoint 2010 ger en helt ny definition av framtidens produktivitet. De nya 2010-produkterna hjälper organisationer att både spara och växa då vi kan arbeta både via datorn, telefonen och i webbläsaren", säger Stephen Elop, chef för Microsoft Business Division, vid dagens lansering.

  Med nya Office 2010 kan du arbeta och vara produktiv när och var du vill, bland annat tack vare Microsoft Office Web Apps och Broadcast Slideshow i PowePoint som gör det möjligt att komma åt, arbeta och dela med sig information - direkt via webben.

  Office 2010 är även en plattform för "social computing", ett exempel på detta är Microsoft Outlook Social Connector där du kan se och följa dina kontakter från de välkända sociala nätverken direkt i Outlook. Andra nyheter är nya smarta funktioner för samarbete, till exempel samtida redigering i Word och möjligheten att arbeta i SharePoint även offline.

  Alla nya produkter inom Office 2010-plattformen finns idag tillgängliga för företag och lanseras för privatanvändare i juni. Svenska versioner av produkterna kommer i mitten av juli.

  Läs mer på svenska Office-bloggenvår svenska lanseringssajt, samt i vårt globala virtuella pressrum för Office.


  0 0

  24 000 studenter på Malmö högskola får ny e-post när högskolan byter e-posttjänst till Live 2 edu från Microsoft. Varje student får nu professionell e-post med 10 GB inbox och dessutom 25 GB lagringsutrymme på nätet. Trots att plattformen är gratis är tjänsten helt reklamfri.

  I maj ska allt vara klart, då kommer alla högskolans studenter att ha flyttats över till plattformen för Live @ edu, enligt Åke Jansson, IT chef Malmö högskola. 

  Läs gärna även tidigare inlägg om Stockholms stad och Chalmers, som också uppgraderat till Live @ edu.


  0 0

  Microsoft är i full färd med att uppgradera sina Windows Live-tjänster och igår kväll förhandsvisades nya Hotmail. Några av nyheterna är städhjälp för inkorgen samt integration med Facebook och andra sociala nätverk.  Nästa generations Hotmail - Sveriges största webbmejl med 4,5 miljoner aktiva användare - erbjuder även nya verktyg för att skicka stora filer samt möjligheter att läsa och redigera Microsoft Office-dokument direkt i webbläsaren. Användaren sparar också tid då man nu kan göra mycket mer direkt i sin inbox, ett exempel på detta är att bilder och filmer från YouTube och Flickr visas direkt i mejlet.  

  Läs mer på vår svenska konsumentblogg, mvh-bloggen, och i vårt globala pressrum

  IDG skriver Microsoft utmanar Gmail med nyslipad Hotmail och Hotmail utrustas med Office-funktioner.


  0 0

  Idag är det svensk premiär för TechSoup, en verksamhet som donerar programvaror från bland annat Microsoft till ideella organisationer. Techsoup startades i USA för 25 år sedan och har sedan dess hjälpt fler än 100 000 organisationer med gratis programvara och kunskap. I Sverige bedrivs verksamheten i samarbete med Forum för frivilligt socialt arbete.

  Microsoft har länge samarbetat med Techsoup Global. Genom det svenska samarbetet  är ambitionen att dels öka volymen på donationerna genom att ge mer till fler, dels höja medvetenheten hos frivilligrörelsen om hur it kan användas för att förbättra verksamheten.

  Lanseringen sker i samarbete med Microsoft idag den 18 maj på Kulturhuset i Stockholm.

  Även bloggen On The Issues och Computer Sweden har uppmärksammat TechSoup.


  0 0

  Idag presenteras Microsoft Dynamics NAV 2009 R2, som bygger vidare på  vår molnvisionen för Dynamics NAV där systemet nu kommer att kunna kopplas både mot betaltjänster (via Windows Azure) och Dynamics CRM - antingen via hosting eller som lokalt driftsatt lösning hos kunden. Detta innebär även att Dynamics NAV kan köras med Dynamics CRM Online, vår egen molnbaserade lösning, som kommer till Sverige i november.

  Andra nyheter är den ökade integration med Windows 7 samt en rikare upplevelse för användare av Windows 7, då Dynamics NAV 2009 R2 nyttjar systemet djupare och bland annat ger bättre möjligheter till snabblänklistor.


  0 0

  Ett fördjupat samarbete kring kompetensutveckling, forskning, innovation, rekrytering, utbildning och effektiv drift av it.  Det är innebörden i avtalet Higher Education Alliance Agreement som undertecknats av Microsoft och Kungliga Tekniska Högskolan (KTH).

  "Avtalet formaliserar det sedan länge pågående samarbetet mellan KTH och Microsoft och indikerar en ambition att öka intensiteten i samverkan, samt initiera nya samarbeten" säger Eva Malmström Jonsson, prorektor på KTH.

  Det är första gången KTH skriver under ett liknande samarbetsavtal. Även för Microsofts del är det ett unikt avtal eftersom det spänner över så många olika områden; från kompetensutveckling, studentrekrytering och utbildning till entreprenörskap och forskning. Rent konkret handlar det om allt från att KTH:s studenter får gratis tillgång till de senaste verktygen till etablerandet av ett forum för forskningsrelaterade frågor till att KTH och Microsoft ska vara ett stöd för nya entreprenörer.

  En av grundpelarna i det fortsatta samarbetet är tidigare gemensamma framgångar, bland annat när det gäller studentrekrytering. Exempelvis har DigiGirlz gått bra med många deltagare under flertalet år. Ett annat exempel är Mattecoach på nätet, där KTH tillhandahåller matteexpertis medan Microsoft står för tekniken.

  IT24 har skrivit.


(Page 1) | 2 | 3 | .... | 44 | newer